Real life stories 2019

Real life stories

En urbanite pekar på överklagandet av camping

Istockphoto Det finns en mycket berättad historia i min familj om den gången vi åkte camping. Det var en solig sommardag i mitten av 80-talet. Min familj hade gått med i våra överdrivna campingvemner som redan hade lagt ett tält i en park strax utanför Toronto. Någonstans mellan en pussig lunch och cocktails på kvällen, övertygade de mina föräldrar om att stanna över natten./p>

Ratna Rathore Tanwars vänner tyckte att hon var regressiv när hon lät hennes föräldrar hitta henne en man. Här förklarar hon varför det är modernt och hur "kärleks äktenskap" ibland är en större spelning.

Hitched: Den moderna kvinnan och arrangerade äktenskap av Nandini Krishnan, undersöker hur några välutbildade, oberoende kvinnor i Indien ber sina föräldrar om lite hjälp i äktenskapsavdelningen. Här förklarar Ratna Rathore Tanwar, en 29-årig tv-journalist (och nuvarande heltidsmamma till en litet barn) i Oman, hur det var att fråga sina föräldrar om att hitta henne en brudgum och bestäm sedan att gifta sig med honom på det andra datumet./p>

Nigella Lawsons hemmiljö tar en komplicerad tur

Nigella Lawson undertecknade hennes nya kokbok medan du besöker testköket i mars. Nyligen när jag köpte matvaruhandeln såg jag ett äldre par som ryckte på vägen mot matkorgarna. Mannen, som jag antog var den äldre kvinnans man, var särskilt brutal i sin behandling av kvinnan, som jag antog var hans fru./p>

casting call! Bli med oss ​​för en fotografering

Foto, Raphaël Labbé / Flickr. gör ett stort projekt och tittar på vad det innebär att vara en kanadensisk kvinna i hennes 30- och 40-tal . Vi vill höra från riktiga kvinnor: Berätta hur du känner till dig själv och de val du har gjort vid mittlivet. Om du är en kvinna mellan 35 och 45 år, delta i vår video och fotografering på söndag, 1 november i Toronto./p>

Kanadensiska tonåring Olivia Wise inspirerar andra innan de dör av cancer

Toronto teen Olivia Klok i inspelningsstudio som sjunger Katy Perrys "Roar". Närmare en miljon människor hörde att döende Toronto-tonåring Olivia Wises version av Katy Perrys "Roar". Diagnostiserades med en aggressiv hjärncancer i fjol blev Olivia kritiskt sjuk. Men i september spelade hon från sin rullstol en sång som resonerade med lyssnarna runt om i världen - så småningom närmade sig Katy Perry./p>

Ser jag fett i detta land? En titt på skönhetsidealer i koreansk kultur

Charlene Chae äter glass i Korea "Uh-oh," sa jag till mig själv. "De kommer helt och hållet att veta att jag åt McDonalds innan jag gick till sängs igår kväll. Varför måste jag få de stora pommes frites? Varför kan jag inte bara äta sallader som en vanlig person? " Jag väntade mig illa när min personliga tränare, Hyuk, slutade att mäta mitt midja./p>

Först förlorade de sitt hem till en eld, sedan till en översvämning

Det märkliga med eld är ibland att du hör det innan du ser eller luktar det. Förra hösten vaknade min man och jag strax före midnatt till ljudet av vad vi trodde var någon som gick in i vårt hem. Han gick ner för att undersöka de höga knäckarna och sprickorna medan jag kramade i sängen. När han ropade: "Åh min Gud," tog jag en sänglampa att använda som ett vapen./p>

När ett par fann kärlek, allt på grund av ett skrivbord

Foto av Claire Kugler I gamla filmer och skrubba komedier är "möts söt" en pivotal punkt: Två personer saknar samma tåg, eller de äter både ensam i en restaurang eller de slår in i varandra på gatan, ödemarkerna ströms överallt. Det är denna allvarliga karaktärskollision som sätter upp resten av romantiken./p>

Hur en mamma bar på sin dotter stilfulla arv

"Hon var min bästa vän", säger den rosiga 58-årige som hon sitter vid matsalbordet i Toronto-hemmet med ett fotoalbum som lagts fram för henne. Hon flips sidorna, avslöjar foto efter foto av hennes dotter Alli. Bilderna visar en vacker ung kvinna, men de avslöjar också någon som utlevde massiva svängningar i vikt./p>

Hur dessa kenyanska tjejer kämpar för bättre våldsförhindrande

Sally Armstrong Det är storleken på barnet som tar andan iväg. Emily är knappt fyra och en halv meter lång; hennes små axlar knappt 12 tum från varandra. Men hennes husky 11-åriga röst är upptagen med beslutsamhet när hon sätter sig ner på skydd i Meru, Kenya för att berätta för sin historia. "Min farfar bad mig att hämta facklan ", förklarar hon med ett barns brett ögonblick./p>

Hur denna violinist hjälper människor i nöd

På en livlig februari kväll, i en massa människor som krypterade till ett basketspel på Air Canada Center i Toronto, märkte jag en ung kvinna som fackligt spelade en välkänd klassisk konsert på fiolen. Tecknet framför henne läste, "Just hade baby nr 2, examen från University of Toronto och kom in i OISE ./p>

Hur man studsar tillbaka från episk misslyckande

Foto av Dieter Nagl / Getty Images Du kan välja att växa i självmedlidenhet, gå på internet, Google ditt namn och se kommentarer som är negativa. Eller du kan rikta ditt fokus någon annanstans. Det var vad jag gjorde. Det var inte lätt först. Jag var i ett riktigt lågt tillstånd. Jag slutade sist i triathlonen vid OS i London och jag visste inte exakt hur jag skulle hämta mig själv igen./p>

Hur tragedin förvandlade denna Toronto urbanite till en Virginia farm girl

Fotokredit: Kyle Murphy För elva år sedan hände två hemska saker till Sarah Bradford: Hennes enåriga son, Bennett, diagnostiserades med en sällsynt hjärntumör och dog fyra månader senare. Därefter kollapsade hennes redan bräckliga äktenskap. Även om Sarah var gravid med sitt tredje barn skilde sig hon och hennes man i 10 år strax efter Bennetts död./p>

Tänk på att använda blad eftersom du inte kan få feminina kuddar

Foto av Amy Fallon "Jag var så rädd", säger Rita. "Jag hade aldrig hört talas om detta. Jag hade inget annat val än att dra ut en träningsbok och slita ut en sida, "säger hon och står på skolskolan och talar genom en översättare. "Sedan gav en vän mig en tröja och jag bundet den runt mitt midja." Forskning visar att en av 10 afrikanska tjejer hoppar över skolan under menstruation eller släpp ut helt för att de inte har tillgång till hygienkuddar eller tamponger./p>

Det är dags att berätta för min dotter min mörkaste hemlighet

Där är det igen. Det ordet. Det är fortfarande med mig som college-kalendere som min dotter har bett mig titta på kanten ur min skrivare. Det ordet, den incident som jag har tillåtit att kritiskt forma mitt liv - och mitt barns - kommer inte att gå. Hon är upphetsad över sin högskola. Jag har blivit uppladdad./p>

Levande stor: Hur jag lärde mig att omfamna plusstora bikini

Lora Grady Pärlor av svett droppade ner på ryggen när jag stod i bytesrummet, en smal stall stängdes av en gardin och limmade mig upp i spegeln. Jag stod nästan naken i en badbyxa i Toronto och väntade på att en ledsagare skulle återvända med några tvådelade baddräkter. Jag letade efter min första bikini?/p>

Att leva med en känslomässigt missbrukande partner

Foto av Rafael Elias / Getty Images "Jag önskar att du bara skulle slå mig". Hör själv säga att dessa ord till hennes man var ett glödlampa för Sara. Till omvärlden var Sara och Paul ett sagapar, framgångsrikt och gift i fem år, med ett vackert hem och frodigt stämplat pass. Sanningen kunde inte ha varit mer annorlunda./p>

Långdistansförhållanden: Förälskelse över Skype

Foto: Getty Images Jag erbjöd min pojkvän, Jamie, en bit tårta och såg en närliggande servitör rulle ögonen. Men jag bryr mig inte om det. Jag njöt av ett glas champagne med min beau i den solbelysta gården på Mandarin Oriental i Paris och förtärde snabbt en skiva av den mest delectable hallon och chokladmousse kakan jag någonsin hade ätit./p>

Vår dotter föddes med en del av hennes matstrupe som saknades: En fars skrämmande resa

Caroline Halley Caroline Halley Jag är inte en worrier av naturen, men från det ögonblick som jag fick reda på att vi hade en baby, hade jag en tråkig känner att något var fel. Caroline gjorde det också. Vi nämnde inte det till varandra - men det var där och gnuggade som en frodig träsmask i vårt bräckliga timmerskepp, långt ute till sjöss (ja, i Paris faktiskt)./p>

ÖVerlevande av en flygkrasch: En kvinna berättar för sin historia

Omkring 15 minuter senare lutade piloten över axeln för att berätta för passagerarna att han vendte tillbaka till Vancouver flygplats eftersom det var en liten oljeläckage och Det var nödvändigt att checka ut. Carolyn, en nervös flyger, märkte att handen hade skakat och det verkade att de klättrade väldigt högt för ett litet plan./p>